Komshiluk inc.

Malo mesto sabora komshiluk inc. Zahvaljujemo unapred svima koji svojim prisustvom omogucuju nashu brojnost :)


Niste konektovani. Konektujte se i registrujte se

Komshiluk inc. » Filmovi » Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull (2008)

Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull (2008)

Ići dole  Poruka [Strana 1 od 1]

radagah

avatar
Posle treceg prikazivanja koje sam uhvatio na TV-u, i vrlo dosadnog popdneva, shvatio sam da je Indiana Jones iz 2008 jedan od filmova koji se mora pogledati, shto zbog Harrison Ford-a, shto zbog toga shto je to Indiana Jones, i zbog Steven-a Spielberg-a, a ponajvishe zato shto je ovo jedan od retkih filmova koji u sebi sadrzi sve...

Pricha se odvija tokom hladnog rata. Indiani jedan mladic donosi shifrovanu poruku od njegovog prijatelja Henry-a Oxley-a. Sve to posmatraju Rusi, koji pochinju da jure njega i mladica od Chicaga do Perua. Tokom priche ima mnogo preokreta, poput vishe izdaja njegovog prijatelja Mac-a. Indijana vishe puta biva uhvacen od strane Rusa, i uvek uspeva da pobegne, nekako uvek shutirajuci ih djonom. Prate poruku Oxley-a i dolaze u Peru gde nailaze na kristalnu lobanju koju treba da vrate tamo gde je bila, kako bi sve bilo OK.

Medjutim, kada kazem da je ovo "jedan od retkih filmova koji sadrzi sve", podrazumevam sledece: pricha se odvija u doba Hladnog rata, te zbog toga imate borbu Amerikanaca i Rusa (klasika); jurnjave sa motorima, dzipova, i automobila-chamaca; imate obilazenje drevnih Inkinih grobnica i piramida, a pritom i poznatih slika koje se mogu videti samo iz neke letelice; imate jednog decka koji se machuje na pokretnom automobilu bolje nego prvak u machevanju na chvrstoj podlozi; imate zivi pesak iz kojeg Indianu izvlache pomocu zmije; imate mrave velichine osrednjeg chovechijeg prsta koji jedu ljude (mada, mozda i postoje, ali nebitno); imate mladica koji je pogledom podstakao male majmune da se bore na njegovoj strani protiv Rusa; imate padanje niz vodopade sa automobilom-chamcem (chak tri puta, iz kojih auto, i svi na njemu, ostaju chitavi dva puta); Indiana nailazi na svoju staru ljubav i otkriva da ima sin, mladica koji ide sa njim sve vreme; i kao vrhunac svega, zapravo i cilj cele priche, imate savrshenu dijamantsku lobanju koja je ochigledno namagnetisana, i hipnotishe ljude (a i mrave) bolje nego bilo koji hipnotizer, i pritom pripada nekom, shto saznajete tek u poslednjoj trecini filma, vanzemaljcu, koja mora da se vrati kako bi sve bilo kul; imate jednog ludaka chije su zagonetke i shifrovane poruke sve uchesnike priche dovele dotle; Kao poslednje, imate ulazak u tajnu grobnicu, gde se napokon nailazi na 13 vanzemaljskih kostura koji sede u krugu, dijamantskih kostura da budem precizniji, i jednom fali lobanja. Kada su vratili tu lobanju sve pochinje da se rushi. Glavna Ruskinja zeli da sazna sve tajne sveta, dok svi beze da ne bi poginuli. Poslednje scene su: otvara se ekstradimenzionalna kapija, svih 13 dijamantskih kostura se spaja u jednog vanzemaljca, ruskinja saznaje sve tajne i ochigledno overload-uje od previshe informacija, ludi nauchnik prestaje da bude lud, izlazi svemirski brod, pritom rusheci jednu Inkovsku piramidu, nastaje veliki potop na tom mestu, i kao shlag na torti, Indiana se venchava svojom starom devojkom sa kojom ima dete. Happy End!

Dakle, ako zelite da pogledate film koji sadrzi sve shto ste ikada videli na sceni bilo koje serije ili filma, film za vas je Indiana Jones.

Nazad na vrh  Poruka [Strana 1 od 1]

Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu