Komshiluk inc.

Malo mesto sabora komshiluk inc. Zahvaljujemo unapred svima koji svojim prisustvom omogucuju nashu brojnost :)


Niste konektovani. Konektujte se i registrujte se

Komshiluk inc. » Filmovi » Studenti iz Krusevca napravili Horor film "Daimon"

Studenti iz Krusevca napravili Horor film "Daimon"

Ići dole  Poruka [Strana 1 od 1]

tozajebac

avatar
Četvorica studenata iz Kruševca, bez ikakvog prethodnog filmskog ili glumačkog iskustva, uz pomoć prijatelja glumaca, snimili su u toku leta horor film „Daimon“. Kao osnovu za scenario iskoristili su strašne priče koje su čuli od bake jednog od autora. Premijera filma zakazana je za sledeću nedelju u Kruševačkom pozorištu, a nakon toga će biti emitovan i na lokalnoj TV „Kruševac“.


Autori filma i glumac Dejan Tončić, koji im je pomogao u realizaciji

Film je sniman tokom jula ove godine, u planinskom podjastrebačkom selu Vukanja kod Ribarske Banje, i u studiju RTV „Kruševac“.


- Ideja filma nastala je po pričama koje kruže u tom kraju od davnina. Dosta toga smo čuli od moje bake koja zna puno skaski o paranormalnih pojavama i strašnim bićima. Naravno, to je bio samo predložak za scenario kojem smo dodali nešto svoje. Za našu generaciju horor je jedan od najpopularnijih žanrova, tako da smo sa zadovoljstvom odradili čitav posao - priča Aleksandar Đorđević, koscenarista i glumac u filmu.


Film su snimali mesec dana

Aleksandar, kao i njegov drugar Jovan Spasić, studiraju zaštitu na radu u Nišu i pre rada na “Daimonu” nisu imali nikakvih dodirnih tačaka sa svetom filma, osim kao gledaoci, baš kao i Saša Trajković. Jedino je reditelj Marko Marinković imao kakvo-takvo iskustvo, jer je radio tinejdžersku pozorišnu predstavu. Snimanje u Vukanji trajalo je četiri dana, a zanimljivo je da film praktično nema budžet jer nema ni scenografa, kostimografa i ostalo prateće osoblje. - Rediteljski ugao filma baziran je na trenutno svetski popularnom žanru ,,found footage “, u bukvalnom prevodu ,,pronađen snimak“, što filmu daje dodatni realni strah.
Snimke ovog filma pronalazi novinar lokalnog lista „Grad” i donosi ih u TV „Kruševac“ kao nemontiran materijal. Gledaoci tako vide „autentične” snimke užasa koji se dogodio četvorici maturanata. Daimon, zla sila koja opseda ljude, prenosi se nekim predmetom. Narukvica, koju slučajno pronalaze na tavanu zapuštene kuće, prenosnik je te zle sile. Onaj ko je nosi postaje opsednut i počinje da ubija - objašnjava 20-godišnji Marko Marinković koji studira istoriju u Novom Sadu.Podršku mladim entuzijastima pružila su i dvojica profesionalaca, glumci Kruševačkog pozorišta Dejan Tončić i Dragan Marinković, kao i spiker TV „Kruševac“ Dejan Ljubisavljević.- Uvek podržavam mlade ljude koji žele da se kreativno iskažu, tako da mi je rad na ovom zanimljivom projektu bio lepo iskustvo i drago mi je što sam im pomogao - ističe Dejan Tončić. Trejler sa delovima iz filma “Daimon” našao se i na Jutjubu.
- Prve reakcije su odlične, a primetili smo da su neke komentare ostavili čak i ljubitelji horora iz Amerike što nas je baš obradovalo. U čitavu priču smo ušli bez nekih velikih ambicija, a sad se sve to širi. Želimo da učestvujemo i na festivalima niskobudžetnih filmova, mada je mali problem gde da nas svrstaju. Film traje 55 minuta i po tome je dugometražni, tako da ćemo videti šta će biti - dodaje Marko Marinković.

Trejler za film
izvor informacija uzet sa sajta: http://www.brusonline.com/

Nazad na vrh  Poruka [Strana 1 od 1]

Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu